یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۳:۴۱:۲۳

دریای خزر چندین برابر آلوده‌تر از آبهای جنوب
کنترل آلودگی کشتی‌ها بر عهده سازمان بنادر است

باشگاه خبری فراساحل: در راستای کنترل و جلوگیری از ورود فاضلاب‌ها و فضولات کشتی‌ها به داخل دریا، قانونی تصویب می‌شود که بر اساس آن سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان حفاظت محیط زیست به صورت ممیزی بتوانند نسبت به کنترل آلودگی‌های دریایی ناشی از کشتی‌ها عمل کنند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مانا مدیر کل دفتر آلودگی‌های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس قانون حفاظت از رودخانه‌ها و دریا در مقابل آلودگی‌های نفتی، سازمان بنادر و دریانوردی موظف است تاسیسات و تجهیزات دریافت آب توازن و فضولات کشتی‌ها را دریافت کند.


ضیاءالدین الماسی ادامه داد: همچنین در کنوانسیون‌های دریانوردی مقرر شده است که کشتی‌ها در چه فاصله‌ای اجازه دارند فضولات یا فاضلاب خود را تخلیه کنند. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بنابراین جلوگیری از هر گونه آلودگی توسط تخلیه فاضلاب یا فضولات کشتی‌ها صددرصد به عهده سازمان بنادر و دریانوردی است و سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص هیچ گونه مسئولیتی ندارد. الماسی در ادامه عنوان کرد: طی سال‌های اخیر عملکرد سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص کنترل آلودگی‌های ناشی از کشتی‌ها نامناسب نبوده است و همکاری‌های لازم را همواره با سازمان حفاظت محیط زیست داشته‌اند.


وی خاطرنشان ساخت: از سال گذشته تعریف نظام ممیزی را آغاز کرده‌ایم که بر اساس آن دو سازمان بنادر و دریانوردی و حفاظت محیط زیست بتوانند به صورت ممیزی نسبت به کنترل و جلوگیری از ورود فاضلاب و فضولات کشتی‌ها به داخل دریا جلوگیری به عمل آورند. وی تاکید کرد: امیدواریم با تدوین این نظام ممیزی بتوانیم در راستای حفاظت از محیط زیست آبهای کشورمان، موفق تر عمل کنیم. مدیر کل دفتر آلودگی‌های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان ساخت: هم اکنون تمرکز سازمان حفاظت محیط زیست در بخش جلوگیری از ورود فاضلاب‌های شهری و انسانی از طریق سرزمین اصلی به دریاهای کشور است.


وی گفت: آمارهای اخذ شده حاکی از آن است، هم اکنون آلودگی‌های دریایی با منشا سرزمینی بسیار بیشتر از آلودگی‌های ایجاد شده توسط کشتی ها است. الماسی اظهار کرد: بر این اساس تمام شهرهای ساحلی بالای دو هزار نفر جمعیت که فاقد تصفیه خانه فاضلاب شهری هستند و فاضلاب آنها وارد دریا می‌شوند را شناسایی کرده‌ایم. به گفته مدیر کل دفتر آلودگی‌های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، از سوی وزارت نیرو قرار است در تمام این شهرها تصفیه خانه فاضلاب شهری و شبکه جمع آوری فاضلاب شهری ایجاد شود تا ورود آلودگی‌های این چنینی به دریاهای کشور جلوگیری به عمل آید. این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: همچنین جلوگیری از ورود پساب‌های تصفیه شده به دریا نیز در دستور کار قرار دارد.


وی اذعان داشت می‌توان از پساب‌های تصفیه شده در راستای مدیریت بهینه منابع آبی کشور برای اموری همچون کشاورزی، ایجاد فضای سبز و ... بهره برد. الماسی متذکر شد: فشاری که از طریق ورود فاضلاب های شهری به دریاهای کشور وارد می‌شود در آبهای خزر چندین برابر آبهای جنوبی است. به گفته مدیر کل دفتر آلودگی‌های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بار میکروبی آبهای شمالی به دلیل شرایط آب و هوایی، تراکم جمعیت بیشتر و پرهزینه‌تر بودن ساخت تصفیه خانه و شبکه‌های جمع آوری فاضلاب در مقایسه با آبهای جنوبی بسیار بیشتر است. وی گفت: امیدواریم با ساخت هر چه سریع‌تر تصفیه خانه فاضلاب شهری و شبکه‌های جمع آوری فاضلاب و ممانعت از ورود این آلودگی‌ها به آبهای کشور شاهد کاهش چشمگیر آلودگی‌های میکروبی در آبهای کشورمان باشیم.



  کد خبر : 1645
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :